Uitleg

Hoofdscherm

Via de menukeuzes Encyclopedie en vervolgens  Locaties  komt u in de eigenlijke encyclopedie terecht. De hoofdpagina van de encyclopedie bestaat uit een locatieoverzicht (links) en een zoekscherm (rechts).

Locatieoverzicht

In het locatieoverzicht kunt u kiezen voor een kaartweergave of een lijstweergave door te klikken op het betreffende tabblad. De kaartweergave geeft een automatische groepering van het aantal fabrieken weer. Door in te zoomen kunt u naar de fabriek van uw wens. 

map

Zoekscherm

In het zoekgedeelte kunt u specifiek naar een fabriek zoeken. Door onderaan het scherm op de knop [filter] te klikken zult u de zoekterm terugzien in de kaart of lijst. Indien u helemaal geen informatie van een fabriek heeft is het zoekveld [Titel] het handigste veld om een trefwoord in te vullen. De overige velden zijn specifieker. Zo kan er bijvoorbeeld worden gezocht naar locaties die ooit steen of dakpannen produceerden. Ook kan hier worden gezocht op Ovennaam of Historische plaatsnaam.

 

Op het moment dat u uw fabriek naar keuze heeft gevonden kunt u op het icoon klikken. De naam van de fabriek verschijnt. Hier kunt u op klikken en de tijdlijn van de fabriek opent zich. 

Tijdlijn

Op de tijdlijn pagina van een fabriek is een historisch overzicht gegeven van alle tot dusver bekende gegevens van eigenaren of bedrijfsnamen in chronologische volgorde. Bovendien zijn, voor zover te achterhalen was, ook de huidige adressen en geografische posities van de locaties vastgelegd. Bovenaan de pagina is een overzicht van alle database gegevens en een weergave van een kaart. Aan de onderzijde van de pagina bevindt zich een bronoverzicht. 

 
Daarnaast kan per locatie een aanvullend Historisch document worden ingevoerd .Is zo een document beschikbaar dan verschijnt op het blad met de locatie-informatie de keuze regel:
 
pdf 'Aanvullend historisch document van deze locatie'
 
Hiermee kan dit document worden opgeroepen.Dit historische document kan bestaan uit een of meerdere pagina’s, en zijn voorzien van beeldmateriaal.